Prej disa vitesh Shërbimi Informativ Shtetëror ka nisur dhe riorganizimin e tij, ndërkohë që ka filluar edhe blerjen qoftë të autometeve të reja, ashtu dhe të pajisjeve.

Shërbimi kërkon që të blejë edhe 7 automjete luksoze të tipit fuoristrada 4×4.

Mësohet se shuma e vendosur në dispozicion nga SHISH është 167 milionë lekë për këto automjete.

SPECIFIKIMET TEKNIKE

Për automjete të kalushmërisë së lartë , (fuoristrada4x4 me benzinë)

Karakteristikat e motorit:

 • numri i cilindrave në linjë 4(katër)
 • karburanti: benzinë
 • cilindrata e motorit: 1.5 litër deri 2.0 litër
 • fuqia e motorit të jetë jo më pak se 150 HP (kuaj fuqi)
 • kategoria ambientale të jetë jo më e vogël se EURO 6
 • fuqia në boshtin motorik të jetë jo më e vogël se 200 Nm
 • niveli i emetimit të CO2  në kushte të lëvizjes urbane, jo më e madhe se 180 gr/km
 • pozicioni i vendosjes së motorit në automjet, përpara

Karakteristikat e automjetit:

 • shpejtësia maksimale e lëvizjes të jetë jo më e vogël se 180 km/orë
 • kutia e shpejtësisë të jetë manuale/automatik
 • numri i ndërrimit të lëvizjes (marshet) të jetë jo më pak 5+1
 • viti prodhimit të jetë 2020
 • model karrocerie: fuoristradë 4×4
 • numri dyerve 4+1
 • sistemi i drejtimit të jetë hidraulik, elektrik
 • përmasat L x B x H (gjatësi x gjerësi x lartësi) në mm, të jenë; L (jo më pak se 4390) x B (jo më pak se 1800) x H (jo më pak se 1590)
 • ngjyra të jetë në variantet; e zezë, blu e errët, gri në nuancat e saj
 • të jetë me opsionet e klimës (ajër i kondicionuar), radio FM USB me ekran të integruar
 • ABS, ESC ose ESP
 • Të kenë airbag për shoferin dhe pasagjerin të përparmë dhe anësor në formë perdeje
 • numri i vendeve të ulur (përfshirë atë të drejtuesit), të jetë 4+1
 • tërheqja 4×4
 • mbyllja qendrore me pult

Automjetet:

 • të jenë prodhim i ri me kilometrazh 0(zero)
 • të jenë prodhime të çertifikuara nga CE të prodhuar për Evropë (të jenë të pajisur me çertifikatë të konformitetit Europian, një kopje e njësuar me origjinalin të dorëzohen bashkë me automjetet në momentin e lëvrimit)
 • të kenë pajisje ndihmëse: gomë rezervë + disk-gome, kit vegla (krik-ngritës, xhiro-makinë, ganxhë-tërheqje), shtrojet e këmbëve (tapetet) të jenë prej tekstili, kuti e ndihmës së shpejtë, trekëndëshi i rrezikut
 • disqet e rrotave të jenë të përmasave jo më të vogël se 16 inç dhe prej materiali alumin
 • opsione të tjera janë favorizuese