Një anti-miting në mbështetje të politikës së presidentit aktual, Alexander Lukashenko, u mbajt në Sheshin e Pavarësisë në Minsk.

Ajo mblodhi dhjetëra mijëra njerëz nga e gjithë vendi.

Në fjalën e tij para të mbledhurve, Lukashenko hodhi poshtë mundësinë e përsëritjes së zgjedhjeve presidenciale, sepse beson se 80 përqind e mbështetjes nuk mund të falsifikohen. Ai u ul në gjunjëpara njerëzve, duke i falënderuar ata për mbështetjen e tyre, raportojnë agjencitë.

“Udhëheqja e NATO-s na bën thirrje që të zhvillojmë zgjedhje të reja. Nëse bien dakord për këtë, ne do të dështojmë si shtet,” tha Lukashenko.

Ai beson se zgjedhjet ishin të vlefshme sepse 80 përqind e mbështetjes nuk mund të falsifikohen.

Lideri bjellorus falënderoi të gjithë ata që erdhën në tubim, duke shtuar se ai nuk ishte një përkrahës i tij, porse duhej të thërriste njerëzit për ndihmë.

Ai kujtoi se gjatë kohës së tij, bjellorusët ndërtuan një shtet të pavarur për herë të parë në histori.

“Nëse bjellorusët duan reforma, ne do t’i fillojmë ato që nesër,” tha Lukashenko.

“Unë dhashë rininë time dhe vitet më të mira për t’ju shërbyer juve dhe atdheut tonë … Ata bërtasin” Largohuni! “. Nuk është problem. Presidentët vijnë dhe shkojnë. Kush do të vijë pas meje? Ku do të ushqehemi?”

Ai u kërkoi kundërshtarëve të qeverisë të mos prekin gazetarët e mediave shtetërore dhe familjet e tyre.

“Zoti na ruajt që diçka të ndodhë, e nëse ndodh do të përgjigjeni”, tha presidenti, duke shtuar se ai nuk ishte fajtor për dhunën në rrugë por opozita.

Ai gjithashtu u bëri thirrje që “të mos trembin” ushtarët.

“Ju po luani me zjarrin,” paralajmëroi Lukashenko.

Në fjalën e tij, ai kujtoi se NATO po grumbullon forca në kufijtë perëndimorë të republikës.

“Tanke dhe aeroplanë janë 15 minuta larg kufijve tanë … Forca ushtarake në kufijtë perëndimorë të shtetit tonë po rritet,” tha presidenti.

Në fund të fjalës së tij, Lukashenko ra në gjunjë para të mbledhurve.

“Faleminderit shumë që treguat se ju jeni zotërit e këtij vendi, këtij kryeqyteti … Unë po bie në gjunjëpara jush për herë të parë në jetën time”, tha Presidenti i Bjellorusisë me emocion.