Category: Kulture

TIRANA

Nga Kastriot KOTONI Të lindësh në kryeqytetin e çdo vendi natyrisht është privilegj i çdo qytetari...

DHELPËRUSHJA

           Nga Grigor JOVANI Në mëngjes u shfaq në fshat një dhelpër e vogël. E zbuloi prifti i fshatit, që po hapte portën e drunjtë të kishës, me një kryq të madh në krye. Dhelprusha kishte zgjatur kokën nga deriçka e hyrjes,...

MËSUESJA E FRËNGJISHTES

Tregim nga Vasil KLIRONOMI Edhe pse jo të një moshe, dy vëllezërit nuk ndaheshin. Mënyra e të folurit, lëvizjet, koha që i kushtonin njëri tjetrit, të linin përshtypjen se ishin shokë dhe jo vëllezër. I vogli e gjente shkakun e...

QESKA E KARAMELEVE

Mario de ANDRADE (1893-1945) *** “Numërova vitet e mia dhe zbulova që kam më pak kohë për të...

Rëndësia e presjes

Nga Edon QESARI Shkrimtari i madh argjentinas Julio Cortàzar i jepte një rëndësi themelore presjes...

Loading

Aktualitet

Horoskopi