Category: Histori

Mercedesi…, që kërkonte bukë në rrugët e Vienës

Vajza në foto është Mercedes Jellinek, e bija e sipërmarrësit austriak të automobilave, Emil Jellinek… Emil Jellinek (1853-1918) me origjinë hebreje ishte një sipërmarrës i Daimler Motoren Gesellschaft (DMG) dhe përgjegjës...

FERENC PUSKAS (1 PRILL 1927– 17 nëntor 2006)

_____ Homazh për FERENC PUSKAS (1 PRILL 1927– 17 nëntor 2006) në përvjetorin e 96 të lindjes _____ Futbollisti më i madh hungarez i të gjitha kohërave dhe një nga më të mëdhenjtë e historisë së futbollit botëror… E kam...

Golda Meir, “Zonja e Hekurt” e Izraelit

54 vjet më parë, më 17 mars 1969 ajo u bë e para kryeministre grua e Izraelit dhe e vetmja deri më sot. _____ Katërmbëdhjetë kryeministra kanë shërbyer nga themelimi i Shtetit të Izraelit, më 14 maj 1948 dhe deri tani, nga i...

Loading

Aktualitet

Horoskopi