Mbi 15,000 shtetas kosovarë kaluan kufirin me Shqipërinë këtë mëngjes për fundjavën e fundit të gushtit.

Shumica udhëtojnë drejt zonave bregdetare të tilla si Shëngjini, Durrësi, Vlora dhe Riviera Shqiptare për të shijuar ditët e mbetura të verës.

Radhët e gjata janë ende të pranishme në pikën e kalimit në Morinë, kështu që ky numër pritet të rritet gjatë gjithë ditës.

Fundjavën e kaluar, më shumë se 31,000 njerëz dhe 11,000 automjete hynë në Shqipëri nga Kosova duke e bërë atë një nga fundjavat më të ngarkuara të vitit.

Sipas Zyrës së Informacionit të Policisë së Kosovës, rreth 830,000 qytetarë të Kosovës kanë vizituar Shqipërinë këtë verë.

Shifra është më e lartë se vitin e kaluar kur gjatë së njëjtës periudhë, 686,000 vizituan Shqipërinë përmes Morinës.