Dr. Anthony Fauci tha se edhe nëse koronavirusi do të ishte i pranishëm për dekada, masat e shëndetit publik dhe një vaksinë e mundshme do t’i lejonin botës të përshtatet me sukses.

Fauci, ekspert kryesor për sëmundjet infektive të qeverisë amerikane, u pyet nëse COVID-i do të jetë një fakt i jetës për gjeneratat e njerëzve.

Fauci tha se kombinimi i masave në fushën e shëndetit publik – veshja e maska, larja e duarve dhe distanca fizike – dhe vaksinat, duhet të nënkuptojë se “ju mund të kontrolloni shumë mirë dhe në thelb të eliminoni (koronavirusin) në secilin vend individual”.

“Mos harroni, ekziston vetëm një virus në historinë e planetit që është shkatërruar, dhe ai është i dhenve”, shtoi Dr.Fauci.

Vaksinat po zhvillohen dhe nuk dihet se sa efektive do të jenë ato.

Fauci, megjithatë, pretendon se efikasiteti i tyre do të jetë midis 70 dhe 80 përqind.

Vaksina duhet të bëhet e disponueshme në vitin 2021, beson Dr. Fauci, raporton AP.