Dhoma e Përfaqësuesve e SHBA mbajti një panel të rëndësishëm mbi Fenomenet Anomale të Paidentifikuara (UAP), të njohura zakonisht si UFO, duke sinjalizuar një njohje serioze të nevojës për të hetuar pamjet misterioze në nivelet më të larta të qeverisë.

Gjatë seancës 2-orëshe, tre dëshmitarë rrëfyen takimet e tyre me objekte të pashpjegueshme. Të gjithë ranë dakord se fenomenet anormale mund të përbëjnë një kërcënim të mundshëm të sigurisë kombëtare.

Ndërsa seanca dëgjimore nuk dha zbulime novatore ose nuk konfirmoi ekzistencën e jetës aliene, fakti që dëshmitarët morën një seancë të madhe dëgjimore në Kongres ishte në vetvete i rëndësishëm. Ligjvënësit dhe dëshmitarët bënë thirrje për rritje të transparencës nga ushtria në lidhje me Fenomenet Anomale të Paidentifikuara.

Komandanti në pension i marinës amerikane, David Fravor, tregoi takimin e tij me një UAP në formë “tic-tac” në vitin 2004, duke përshkruar teknologjinë e tyre të përparuar që tejkalonte çdo gjë që disponohet aktualisht. David Grusch, një ish-oficer i inteligjencës së Forcave Ajrore, la të kuptohet për shtypjen e informacionit nga qeveria, megjithëse ai nuk mund të zbulonte më shumë për shkak të ligjeve të klasifikimit.

Dhoma e Përfaqësuesve e SHBA mbajti një panel të rëndësishëm mbi Fenomenet Anomale të Paidentifikuara (UAP), të njohura zakonisht si UFO, duke sinjalizuar një njohje serioze të nevojës për të hetuar pamjet misterioze në nivelet më të larta të qeverisë.

Gjatë seancës 2-orëshe, tre dëshmitarë rrëfyen takimet e tyre me objekte të pashpjegueshme. Të gjithë ranë dakord se fenomenet anormale mund të përbëjnë një kërcënim të mundshëm të sigurisë kombëtare.

Ndërsa seanca dëgjimore nuk dha zbulime novatore ose nuk konfirmoi ekzistencën e jetës aliene, fakti që dëshmitarët morën një seancë të madhe dëgjimore në Kongres ishte në vetvete i rëndësishëm. Ligjvënësit dhe dëshmitarët bënë thirrje për rritje të transparencës nga ushtria në lidhje me Fenomenet Anomale të Paidentifikuara.

Komandanti në pension i marinës amerikane, David Fravor, tregoi takimin e tij me një UAP në formë “tic-tac” në vitin 2004, duke përshkruar teknologjinë e tyre të përparuar që tejkalonte çdo gjë që disponohet aktualisht. David Grusch, një ish-oficer i inteligjencës së Forcave Ajrore, la të kuptohet për shtypjen e informacionit nga qeveria, megjithëse ai nuk mund të zbulonte më shumë për shkak të ligjeve të klasifikimit.

Ndërsa ligjvënësit nga të dyja palët e morën seriozisht çështjen, disa shprehën skepticizëm për aktivitetin jashtëtokësor. Megjithatë, pranimi publik i UFO-ve si një çështje politike ka përparuar me shpejtësi, me më shumë vëmendje dhe pyetje serioze për këtë çështje.

Çështja e UFO-ve fitoi rëndësi në vitin 2017 kur The New York Times raportoi për një program sekret të Pentagonit që hetonte fenomene të paidentifikuara ajrore. Që atëherë, ushtria amerikane ka pranuar gradualisht takimet me UAP-të pa spekuluar mbi origjinën e tyre.

Hetimi i UFO-ve, tani të referuara si UAP, është bërë një shqetësim i rrallë dypartiak në Kongres, duke çuar në thirrje për hetime dhe transparencë ushtarake. Ish-presidentët Barack Obama dhe Donald Trump gjithashtu e kanë trajtuar këtë çështje publikisht.