Presidenti turk, Recep Tayyip Erdogan ka paralajmëruar së fundmi hapjen e pjesshme të qytetit të Famagustës që është seksioni bregdetar i qytetit të rrethuar të Varoshës.

Njoftimi është bërë gjatë vizitës së Erdogan në Qipro, ku është takuar me liderin e qipriotëve turq, Ersin Tatar dhe ai përkon me përvjetorin e pushtimit të Qipros nga Turqia më 1874.

Të gjithë këta mbajnë fjalime për Qipron. Ne do t’i dëgjojmë ata, por nuk do të pyesim se çfarë thonë. Ne do të bëjmë atë duhet të bëjmë

ka thënë Erdogan.

Sipas tij, zgjidhja e dy shteteve është e vetmja e pranueshme, një propozim që refuzohet nga Bashkimi Europian.