Ka ndërruar jetë në moshën 87-vjeçare, Joe Ruby, një nga krijuesit  e filmit për fëmijë ‘Scooby-Doo’.

Shkrimtari dhe ekzekutivi i animacionit ka ndërruar jetë nga shkaqe natyrore në Westlake Village, Kaliforni.

Seriali origjinal i Ruby, ‘Scooby-Doo, Where are you?’ u krijua në vitin 1969 dhe flet për një qen të madh të quajtur Scooby-Doo dhe miqtë e tij njerëzorë që zgjidhin mistere që përfshin krijesa të mbinatyrshme.

Ruby u takua me Ken Spears kur të dy ishin redaktorë të zërit dhe më pas shkrimtarë të stafit në centralin elektrik vizatimor Hanna-Barbera dhe ata krijuan shfaqjen për fëmijë “Scooby-Doo, Ku je!”

Një fans i madh i librave komikë, Ruby u punësua nga Walt Disney Studios për programin e tij të animacionit. Duke e ditur se do të duheshin vite për t’u bërë një animator i plotë, ai u zhvendos për t’u bërë një redaktor muzikor, por vazhdoi të punonte si një artist dhe shkrimtar i pavarur i librave komikë para se të punësohej në Hanna-Barbera.

“Ishte thjesht një mundësi e çuditshme që u shfaq në Hanna-Barbera në 1959”, tha një herë Ruby. “Ata kishin nevojë të dëshpërueshme për njerëz që të shkruanin hapjet e shkurtra, mbylljet dhe urat prej 30 sekondash për shfaqjet “Huck Hound” dhe “Yogi Bear”, dhe të dy, Ken dhe unë filluam t’i shkruajmë ato, ndërsa njëkohësisht bënim punën tonë në redaksi.”

Në një intervistë për ScoobyAddict.com, Joe u pyet së bashku me bashkëpunëtorin Ken Spears nëse ishin të befasuar nga suksesi i ‘Scooby-Doo’.

“Ne ishim të shqetësuar se nuk do të zgjaste më shumë se një sezon, por suksesi na befasoi”, tha Spears.