Ambasadori amerikan në Kinë, Terry Branstad, është larguar mes përkeqësimit të marrëdhënieve bilaterale, njoftoi sekretari i amerikan Shtetit, Mike Pompeo.

“Falënderoj ambasadorin Terry Branstad për më shumë se tre vjet shërbim ndaj popullit amerikan si ambasador i SHBA-së në Republikën Popullore të Kinës”, shkroi Pompeo në Twitter.

“Presidenti Donald Trump zgjodhi Ambasadorin Branstad për shkak të përvojës së tij të gjatë disa dekadëshe në marrëdhëniet me Kinën, që bëri atë personin më të mirë për të përfaqësuar administratën dhe për të mbrojtur interesat dhe idealet amerikane në këto marrëdhënie të rëndësishme”, tha Pompeo.

Ai nuk dha informacione të mëtejshme në lidhje me arsyen e largimit ose kush do të jetë pasardhësi i tij.

Branstad u emërua në këtë post në vitin 2016.