Zvicra ka ndaluar udhëtimet nga Shqipëria për shkak të rritjes së numrave të të infektuarve me Covid-19. Zyra zviceriane Kombëtare e Shëndetit Publik, njoftoi se duke filluar nga 20 gushti, kush hyn nga Shqipëria në Zvicër do të duhet ët karantinohet për 14 ditë.

Të njëjtit rregull do t’i nënshtrohen edhe udhëtarët nga Kosova, Bosnjë -Hercegovina, Moldavia, Mali i Zi, Rumania dhe Maqedonia e Veriut. Zvicra në korrik vendosi të ndalojë çdo vend i cili gjatë 14 ditëve të fundit ka më shumë se 60 të infektuar për 100 mijë banorë.