Kryeministri Edi Rama gjatë një takimi me mësuesit ka premtuar se në buxhetin e ardhshëm do të miratohet rritja e pagave për stafin akademik në shkolla.

Në fjalën e tij, kreu i qeverisë tha se rritja do bëhet dhe për mjekët, pasi sipas tij këto dy kategori e meritojnë.

“Për mësuesit dhe për mjekët do kemi një rritje të pagave dhe kjo do bëhet në buxhetin e ri. Kjo është një rritje e merituar për të gjithë ju. Rritja do të jetë për të gjithë mësuesit”, u shpreh Rama.

Në takimin e sotëm të zhvilluar në Kryeministri ka marrë pjesë dhe ministrja e Arsimit, Besa Shahini, e cila falenderoi të gjithë mësuesit që kanë punuar në kushte të vështira gjatë pandemisë dhe që ishin pjesë e programit që u transmetua gjatë muajve të pandemisë, ku mësuesit regjistronin leksione dhe në orare të caktuara mund të ndiqeshin nga fëmijët nëpërmjet ekranit.