Bota ende po lufton me pandeminë e koronavirusit që u shfaq në fund të vitit të kaluar në Kinë dhe ndryshoi jetën e shumë njerëzve.

Australia po përballet gjithashtu me një rritje të mprehtë të numrit të infektimeve, gjë që ka çuar në masa të rrepta karantine në shtetin federal Victoria.

Meqenëse është akoma dimër në Australi, lind pyetja nëse ajo që po ndodh atje është një sinjal se çfarë na pret në hemisferën veriore brenda disa muajsh.

Për shkak të rrezikut që epidemia të mund të përhapet në shtete të tjera, autoritetet vendosën më 8 korrik masa shtrënguese gjashtë-javore në Melburn dhe Mitchell Shire fqinj.

Mbyllja për gjashtë javë u rekomandua nga ekspertët australianë sepse është një periudhë që mbulon tre cikle jetësore të virusit, i cili zgjat rreth 14 ditë.

Kjo periudhë duhet të bëjë të mundur mbulimin e vonesës kohore midis kohës së ekspozimit ndaj virusit dhe marrjes së një rezultati pozitiv të provës.